Soorten eetbaar papier
Ouwel
Kenmerken:
blijft soepel
'hostiepapier' zoals gekend van in de snoepwinkel
wij werken enkel met extra dikke ouwel (betere kwaliteit, laat minder kleur van de ondergrond door, steviger)
minder geschikt voor grote/donkere vlakken (foto's ed) omdat er dan blaasjes kunnen ontstaan door de hoge hoeveelheid inkt
Hoe gebruiken:
bij gebruik op fondant of marsepein: opkleven met een heel dunne laag eetbare lijm of zeer dun uitgestreken icing
bij gebruik op slagroom, en andere 'natte' crèmes: de slagroom/crème bestrooien met poedersuiker, daarop de print leggen - zo kort mogelijk voor gebruik, bij lang contact kan er vocht in de ouwel trekken en dat kan een invloed hebben op de kleuren.
Hoe bewaren:
droog, donker, op kamertemperatuur - zeker niet in de koelkast
ideaal is om de print te bewaren in de verpakking waarin je ze van ons ontvangt
Brilliance sheet
Kenmerken:
extra wit, neutrale smaak, vergelijkbaar met de frosty sheet, ideaal voor afdrukken die gebruikt zullen worden op taart
Hoe gebruiken:
Om de afdruk het langst mooi te houden rol je de rolfondant/marsepein dun uit en bevochtig je deze lichtjes met een beetje water of eetbare lijm. Leg de sheet hierop en druk lichtjes aan of strijk de achterzijde van de sheet in met een dun laagje witte chocolade, boter of plantaardig vet. Leg de afdruk zo kort mogelijk vóór presentatie op de taart of cupcake, dit voorkomt doorlopende kleuren.
Hoe bewaren:
droog, koel (bij voorkeur tussen 10 en 20°C, niét in de koelkast)
Easy sheet
Kenmerken:
zeer scherpe afdruk met heldere kleuren, flexibel, droogt niet uit, glanzend uiterlijk
Hoe gebruiken:
Om de afdruk het langst mooi te houden rol je de rolfondant/marsepein dun uit en bevochtig je deze lichtjes met een beetje water of eetbare lijm. Leg de sheet hierop en druk lichtjes aan of strijk de achterzijde van de sheet in met een dun laagje witte chocolade, boter of plantaardig vet. Leg de afdruk zo kort mogelijk vóór presentatie op de taart of cupcake, dit voorkomt doorlopende kleuren.
Hoe bewaren:
droog, koel (bij voorkeur tussen 10 en 20°C, niét in de koelkast)
Icing sheet
Kenmerken:
hardt uit bij langere blootstelling aan de lucht, geschikt om schildjes of rechtstaande decoraties mee te maken
scherpe afdruk maar minder geschikt voor (grote vlakken van) donkere kleuren
Hoe gebruiken:
bij gebruik op fondant of marsepein: opkleven met een heel dunne laag eetbare lijm of zeer dun uitgestreken icing
niet geschikt om te gebruiken op slagroom
Hoe bewaren:
droog, donker, op kamertemperatuur - zeker niet in de koelkast
ideaal is om de print te bewaren in de verpakking waarin je ze van ons ontvangt