Assortiment smaken

Algemeen

Een taart wordt gevuld met 2 gelijke lagen vulling (uitzondering daarop zijn de vullingen zoals 'Pims cake' of 'Bounty' die uit 2 bij elkaar horende vullingen bestaan).

Vanaf 14 personen kan je - indien gewenst - met een tweede niveau gaan werken, de zogehete 'stapeltaart', waarbij een kleinere taart bovenop een grotere geplaatst wordt. Natuurljik is het evengoed mogelijk om een grotere, vlakke taart voor meer personen te bestellen. Bij een stapeltaart kan je opteren om elk deel met een andere smaak te vullen. Kies je voor 2 verschillende vullingen, dan is het aangewezen ofwel 2 vullingen te kiezen die 'zacht' blijven in de koelkast, dan wel 2 vullingen die beide 'hard' worden in de koelkast.

Samen met de lagen vulling is een taart ongeveer 10 cm hoog, een stapeltaart met 1 verdiep zal dus ongeveer 20 cm hoog zijn. U kan eventueel ook opteren voor cake in plaats van biscuit, de taart wordt dan zo een 4 à 5 cm hoog. Bij cake wordt geen gebruik gemaakt van vullingen; de meeste vullingen zouden platgedrukt worden door het gewicht van de cake. De beschikbare smaken voor cake zijn dezelfde als de smaken voor cupcakes.

Bij vullingen die 'hard' worden in de koelkast, is het best de taart een uurtje voor het serveren op kamertemperatuur te laten komen, zodat de vulling makkelijk eetbaar wordt. Alle vullingen op basis van meringue botercrème behoren tot de 'harde' vullingen, alle vullingen op basis van slagroom - zoals oa mascarponecrème, bavarois en chocolademousse - moeten sowieso koel bewaard worden en zijn eetbaar onmiddellijk uit de koelkast.

Gebak

Vullingen